Wie zijn wij

Onze vereniging


Wij zijn de Modelvliegclub Son en Breugel (MVSB). Sinds de jaren ‘70 houden wij ons met modelvliegen bezig. In september 2004 zijn wij de trotse eigenaar geworden van ons modelvliegveld 100 bij 100 meter gelegen aan de Sonniuswijk in Son. We vliegen met brandstofvliegtuigen, electrovliegtuigen, zweefvliegtuigen en helikopters. Wij zijn uitgegroeid naar een vereniging van ± 100 leden, in leeftijd variërend van veertien tot in de tachtig. Naast het bouwen en vliegen houden wij ook van een goede en opbouwende sfeer. Zo wordt aan nieuwe leden het modelvliegen geleerd door een groep van deskundige instructeurs. We adviseren elkaar, wisselen ervaringen uit over het vliegen en de gebruikte apparatuur. Ook wordt gedurende het jaar extra activiteiten ontplooit. Zoals een vliegweek in de zomer, speciaal om intensief naar het brevet toe te werken, avondvliegen met verlichte vliegtuigen, indoorvliegen, de Rooij trofee een gesponsord evenement met wedstrijd element, etc. Tevens worden open dagen gehouden voor buren en andere groepen binnen de Son en Breugelse gemeenschap.
Kortom: een actieve vereniging!

Een stukje historie


Begonnen als een bouwclubje in de boerderij van Breugel. Het hoofdprobleem was een goed vliegveldje. Dat werd gevonden langs de Nijnselseweg bij “de Vresselse Hut”. Helaas kwam na een kleine 2 jaar een eind aan de vliegpret toen de politie verscheen en ons verbood om daar nog te vliegen, ondanks protesten van de eigenaar die in zijn café aan ons ook nog een goede klant had. We hebben daarna nog verschillende terreinen gehad. Denk daarbij aan “het Vogelsven” en een veldje in de Dommelvallei en telkens weer was het de gerechtelijke macht die daar een eind aan maakte.

Intussen waren we wat aantal betreft al aardig gegroeid en werd er 1977 besloten een vereniging op te richten waardoor we bij de gemeente als volwaardig gesprekspartner konden functioneren en zodoende een vliegvergunning zouden kunnen krijgen.

In samenwerking met de toenmalige wethouder hebben we in uiteindelijk ons huidige veld bij de manege aan de Sonniuswijk gevonden en is de MVSB op 28 januari 1977 opgericht.

Vanaf die datum heeft de vereniging het veld gehuurd tot we in september 2004 in de gelegenheid waren om het veld aan te kopen.

Een goed teken is dat er nu nog leden zijn uit de periode van oprichting.